FAQ – Veelgestelde vragen

In deze fase van het project ligt nog niet alles vast. Ook omdat we de wensen van de toekomstige bewoners nog niet kennen. Maar op basis van onze ruime ervaring met eerdere, vergelijkbare projecten zijn de veelgestelde vragen hieronder alvast beantwoord.

c Alles uitvouwen C Alles invouwen
Categorie: Proces

Alles over de planning van het nieuwbouwproject Nordlys in Lelystad lees je op de planning pagina.

Categorie: Proces

Een persoonlijk account kan je aanmaken via de knop ‘Aanmelden’ in het menu.

Categorie: Proces

Als je een persoonlijk account hebt aangemaakt op de website, ontvang je automatisch bericht als er nieuws is over het project.

Let op: je aanmelding als belangstellende is nog geen inschrijving voor een woning. Om kans te maken op een woning, dien je het digitale inschrijfformulier in je persoonlijke accountomgeving in te vullen.  Dit is mogelijk zodra de woningen op de website staan.

Categorie: Proces

Op dit moment worden de voorbereidingen gedaan, zodra alle uitwerkingen definitief zijn zullen we de woningen op deze site delen. Op dat moment kan jij aangeven welke woning jouw voorkeur heeft.

De inschrijving verloopt straks volledig digitaal.

Categorie: Proces

Zodra de ontwerpen van de woningen verder zijn uitgewerkt kunnen we meer vertellen over de circa prijzen. Uiterlijk 2 weken voor de start van de verkoop zullen we een definitieve prijs per woning bekend kunnen maken. Hou de pagina planning in de gaten voor de status van Nordlys.

Categorie: Proces

Belangrijk is dat je de woning kunt financieren. De inschrijvers die een positieve haalbaarheidscheck van de hypotheekadviseur toevoegen aan de inschrijving, hebben voorrang bij de toewijzing.

Categorie: Proces

De inschrijvers die een recente positieve haalbaarheidscheck van de hypotheekadviseur toevoegen aan de inschrijving, hebben voorrang bij de toewijzing. We proberen zoveel mogelijk toe te wijzen aan eerste voorkeuren en financieel zekere kandidaten en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Zijn er meerdere kandidaten met een eerste voorkeur voor dat bouwnummer, dan bepaalt de ontwikkelaar aan wie de woning wordt toegewezen.

Na de verkoop periode worden de woningen toegewezen. Als er een woning aan je is toegewezen, dan wordt je gebeld door de makelaar en uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Op dat moment heb je een optie op de woning.

De makelaar neemt alleen contact op met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen. Als je in de week na sluiting van de inschrijving geen bericht hebt ontvangen, sta je op de reservelijst. Mochten er potentiële kopers afvallen, dan kun je alsnog gebeld worden door de makelaar.

Categorie: Proces

De bouw kan starten als de vergunning onherroepelijk is en het verkooppercentage van 70% is behaald. Meer over de planning van het nieuwbouwproject Nordlys lees je op de pagina ‘Planning

Categorie: Proces

De bouwtijd van de woningen in nieuwbouw is gemiddeld 9-12 maanden. Hierbij zijn we afhankelijk van andere partijen.

Zo moeten de NUTS-partijen aan de slag met aansluitingen voor o.a. water en elektriciteit en zorgt de gemeente voor de bestrating (het woonrijp maken). Tijdens de bouw ontvang je van updates over de planning van de aannemer.

Uiterlijk 2 weken voor oplevering ontvang je de opleverbrief met daarin de exacte datum voor oplevering.

Categorie: Proces

De financiering van je nieuwe woning moet geregeld zijn op het moment dat je naar de notaris gaat voor de eigendomsoverdracht (het transport) van je woning.

Let op: je kunt pas naar de notaris als aan alle opschortende voorwaarden o.a. onherroepelijke vergunning en verkooppercentage voldaan is. Je krijgt hierover van ons bericht.

Wel is het handig om vooraf met een financieel adviseur te kijken naar jouw persoonlijke financiële situatie. Zo weet jij precies welke woning betaalbaar is voor jou.